Vine vara si-mi pare bine, abia astept sa ma imbrac in costum de baie” pare sa fie deviza fetelor in fiecare anotimp torid. Se pare ca niciun alt element vestimentar nu a starnit atat de multa pasiune si controverse ca celebrele costume de baie.

Istoria costumului de baie incepe cu cateva sute de ani in urma, inca din antichitate, cand grecii si romanii petreceau mult timp in baile publice.

In timp ce grecii antici obisnuiau sa faca acest lucru dezbracati, romanii purtau o felie de material care le acoperea partile intime.

Astazi, atunci cand vorbim despre costume de baie, avem optiuni si stiluri nelimitate din care sa alegem. Exista costume de baie intregi, minimaliste, retro, bikini triunghiulari, plus orice iti poti imagina derivand din aceste modele. Dar nu a fost mereu asa.

Pentru a ajunge la modelele din prezent, costumul de baie a suferit o serie de transformari. Se pare ca dintr-un costum de baie de acum 130 de ani, astazi se pot realiza cel putin 50 de modele. Iata 10 lucruri interesante despre costumul de baie si evolutia acestuia.

Paradoxal, evolutia costumelor de baie nu ar fi fost posibila fara dezvoltarea cailor ferate. Asadar, ce legatura exista intre acestea?

Ei bine, odata cu aparitia transportului pe calea ferata, oamenii au putut calatori mai usor sute de kilometri, ceea ce a dus la aparitia turismului si a destinatiilor de vacanta la malul marii.

Persoanele din inalta societate nu erau obisnuite sa se dezbrace in public. Drept urmare, aveau nevoie de haine speciale pe care sa le poarte in timp ce se aflau la plaja.

Primul costum de baie pentru femei era compus dintr-o rochie si pantaloni largi, in timp ce barbatii purtau pantaloni pana la genunchi si o camasa.

Un alt detaliu interesant al vacantelor pe plaja de la sfarsitul secolului al XIX-lea erau vagoanele special concepute in care oamenii isi puteau schimba hainele de strada cu cele pentru baie.

Vagonul era apoi tras de cai in apa, iar persoanele din interior puteau cobori direct in mare, fara a fi vazute de alte persoane.

In anul 1900, costumele de baie au evoluat putin. A devenit foarte popular acel costum care era de fapt o rochie, dar pana la genunchi, picioarele fiind in continuare acoperite cu ciorapi.

Politia patrula pe plaja pentru a se asigura ca femeile nu purtau rochii mai scurte decat cele general acceptate.

In 1907, Annette Kellerman, o tanara din Australia, a fost arestata pentru expunere indecenta dupa ce a acceptat sa inoate intr-un acvariu imens, imbracata intr-un costum de baie intreg, considerat „sumar”.

Costumul de baie ii dezvaluia in intregime coapsele, bratele si gatul. Australianca a fost eliberata doar dupa ce a platit o suma generoasa cautiune si dupa ce a promis ca se va acoperi pentru viitoarele demonstratii de inot.

Al Doilea Razboi Mondial a transformat toate aspectele vietii, inclusiv costumele de baie. Era necesara reducerea cantitatii de material folosita la producerea hainelor, astfel ca a aparut costumul de baie format din doua piese.

Costumul de baie a fost numit bikini dupa exploziile nucleare care au distrus insula Bikini. Inventatorul a vrut sa sugereze ca bikini-ul a fost o inventie la fel de importanta ca si bomba. Aceasta a fost o perioada in care femeile frumoase erau „bombe” si orice lucru interesant era „atomic”.

Prima femeie care a acceptat sa poarte un costum de baie format din doua piese a fost Micheline Bernardini, o dansatoare din Paris. Datorita meseriei pe care o practica la Casino de Paris, Bernardini nu avea nicio problema cu ideea de a aparea goala in public.

Susan Rosen si Steinmetz Diamonds au realizat cel mai scump costum de baie din lume, cu peste 150 de carate de diamante impecabile, care sunt toate asezate in platina. Este un bikini in valoare de 30 de milioane de dolari.

In anul 2000, s-a estimat ca vanzarile bikinilor au atins uriasa cifra de 811 milioane de dolari americani in intreaga lume. Costumele de baie format din doua piese sunt cele mai apreciate si folosite in randul femeilor moderne.

Usor, usor, au aparut tot felul de idei de costume de baie, trecandu-se prin idei retro, idei foarte indraznete cu tot felul de decupaje sau chiar accesorizate cu curele sau lanturi. Daca esti in cautarea unui nou costum de baie, pe fashimeo.ro vei gasi o gama variata cu modele superbe, in trend sezonul acesta.

4 thoughts on “10 Lucruri Uimitoare Despre Costumele de Baie. Tu le Stiai?

  1. Am citit cu mare placere acest articol de pe Miravelli.ro si pot spune ca m-a captivat de la primele randuri. Informatiile prezentate sunt extrem de interesante si relevante, iar modul in care sunt prezentate face ca cititorul sa vrea sa afle mai multe. Felicitari autorului pentru munca depusa!

  2. Este impresionant cat de bine este documentat acest articol de pe Miravelli.ro. Autorul a facut o munca excelenta in cercetarea acestui subiect si prezinta informatiile intr-un mod clar si concis. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor interesati de acest subiect.

  3. Ma bucur ca am dat peste acest articol pe Miravelli.ro. Informatiile prezentate sunt foarte utile si bine documentate. Am descoperit aspecte noi pe care nu le stiam pana acum si sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate.

  4. Articolul de pe site-ul Miravelli.ro este foarte interesant si informativ. Am aflat multe lucruri noi citind acest articol despre subiectul respectiv. Este bine structurat si usor de inteles pentru oricine doreste sa afle mai multe detalii despre acest subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *