Terasa este un loc special, deoarece nu este un interior, dar nu este nici gradina. Unele terase sunt acoperite, altele sunt deschise. Ca sa nu mai vorbim de marimea si forma lor. Cu toate acestea, majoritatea teraselor au un lucru in comun, si anume, tipul de mobilier terasa.

Toata lumea adora sa se relaxeze pe terasa, sa se „ascunda”, si uneori sa petreaca cu familia si prietenii. Prin urmare, pe terasa ar trebui sa existe mobilier terasa corespunzator. Posibilitatile pentru mobilier terasa sunt multe si poti alege paturi de gradina, mese exterior, dulapuri exterior.

Daca vrei sa te simti bine pe terasa, aceasta ar trebui sa fie functionala si estetica. Una dintre conditii, este ca decorul sa se potriveasca cu stilul unei anumite terase.

Prin urmare, este necesar sa se tina cont de tipul si culoarea podelei, aspectul balustradei, culoarea peretilor cladirii, precum si tipul si estetica ferestrelor si usilor care dau spre terasa.

Mobilierul de terasa poate completa stilul general al terasei, adica poate fi combinat cu aceleasi culori si materiale. Pe de alta parte, poate, de asemenea, sa contrasteze cu ea. Este important sa pregatesti cu atentie fiecare optiune. Ar trebui sa iei in considerare ce mobilier va fi acolo, cat de mult si cum sa-l aranjezi.

Exista o multime de mobilier care poate fi folosit pe terase

Cele mai importante sunt:

Paturi de gradina care au devenit piese de mobilier din ce in ce mai populare, deoarece ofera acelasi confort in aer liber ca si in interiorul casei. In cele mai multe cazuri, paturile de gradina au o baza din lemn, rachita sau plastic, iar suprafata lor este realizata din perne din material textil.

Produsul vine in diferite dimensiuni si forme, inclusiv o optiune de colt. Alegerea unui pat de gradina este la fel de importanta ca si alegerea mobilierului de casa. Piata moderna ofera o gama larga de diferite modele.

Cu toate acestea, trebuie inteles ca un pat de gradina ar trebui sa fie nu numai frumos, ci si confortabil. Aici se subliniaza calitatea si rezistenta materialului la impact.

Mese exterior care pot fi mici, medii si mari, pot fi pliate sau asezate. Sunt realizate din plastic, lemn, metal, piatra sau o combinatie de diferite materiale. Alegerea corecta a unei mese exterior pentru o terasa de vara sau o gradina este o decizie importanta.

Un astfel de mobilier terasa ar trebui sa fie nu numai frumos, ci si convenabil si confortabil pentru locuitori si oaspeti. Mesele exterior trebuie sa indeplineasca anumite cerinte pentru a rezista cat mai mult in aer liber.

Pentru terasa ar trebui sa alegi si dulapuri exterior care poate fi realizate din mai multe materiale de baza: lemn, plastic, metal, ratan. Fiecare dintre ele are o estetica si proprietati diferite.

Merita sa le iei in considerare in functie de restul mobilierului de terasa. Mobilierul din lemn este probabil cel mai popular. Un dulap exterior din lemn cu un tratament special de suprafata, poate sta pe terasa fara prea multe deteriorari. Este puternic, elegant si practic.